Jeugd en onderwijs

2.2 Veiligheid waarborgen

In regionaal verband organiseren van Veilig Thuis als meldpunt voor geweld in de huiselijke sfeer en van de toeleiding naar intensieve hulpverlening voor het gezin als de veiligheid van kinderen in gevaar is, zodanig dat de kwaliteit duurzaam gewaarborgd is.

PRESTATIE

2.2.1 We hebben huiselijk geweld in 2022 eerder en beter in beeld

In 2022 vergroten we de bekendheid van Veilig Thuis en Centrum Seksueel Geweld, geven we voorlichting op scholen en versterken de samenwerking met het onderwijs. Wij geven lokaal en regionaal invulling aan de Gelderse Verbeteragenda en versterken de lokale teams. Daarnaast onderzoeken we regionaal hoe we effectief en efficiënt inzicht kunnen hebben op data over huiselijk geweld en kindermishandeling. Uiteraard volgen we de landelijke ontwikkelingen rondom het Toekomstscenario Kind- en gezinsbescherming.

2.2.2. Wij hebben zicht op en aandacht voor kwetsbare groepen door het versterken van ketensamenwerking en de relatiedesk onder te brengen bij de algemene voorzieningen

Wij continueren de laagdrempelige plegeraanpak, geven uitvoering aan de ketenaanpak prostitutie en onderzoeken hoe we vrouwen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld kunnen ondersteunen bij hun terugkeer in de maatschappij. Ook versterken wij de ketensamenwerking, ketenregie en integrale programma-aanpak rondom zorg en veiligheid (de aanpak mensenhandel en jeugdprostitutie maken hier onderdeel van uit).

Daarnaast brengen wij de Relatiedesk onder als algemene voorziening inwonersondersteuning. Tenslotte zetten we jongerenwerk in om jeugdigen die structureel overlast veroorzaken te begeleiden naar een zinvol bestaan.

 

Deze pagina is gebouwd op 10/06/2021 07:56:13 met de export van 10/05/2021 15:50:22